Normalisering og indvindinger


For at optimere din database er der nogle modeller du kan følge. De kaldes normalisering og abstraktion, og bliver gennemgået i denne blog.


Fordelene ved at benytte sig af modellerne er, at din database både bliver hurtigere og mere struktureret/overskuelig at navigere rundt i. Samtidig bliver databasen også mere dynamisk, hvor du lettere kan redigere eksisterende data og tilføje nye felter.


Denne blog arbejder primært med begreberne normalisering, 1. til 3. Normal Form og abstraktion.

tirsdag den 1. september 2009

Abstraktion

Fortsættelse af: 3. Normal Form

Lignende tabeller slås sammen
Ved metoden Abstraktion sammenligner man de tabeller, man har opnået ved NF-metoderne -også de primære. Man slår dem sammen, hvis de ligner hinanden meget, og opnår derved færre tabeller. Eksempelvis kan en tabel med telefonnumre og en med faxnumre slås sammen, og det samme kan gælde for tabellerne med medarbejdere og kunder, hvis de indeholder de samme oplysninger.

1 kommentar:

  1. Hej Christina og Tobias
    Fin indledning, omend lidt kort, hvis I vil hjælpe mig med at finde noget specifikt (se videre neden for)! God opbygning/strukturering - jeg finder hurtig rundt i jeres artikel.

    Men! I udnytter ikke nettets muligheder optimalt! Brug links til at henvise til de forskellige elementer, så brugeren selv kan vælge, hvilke tråde han vil følge.

    Det er måske ikke så interessant ved sådan en lille blog, hvor alle indslag alligevel bliver vist på samme side, men ved mere almindelige websider - især når de er komplekse, er det relevant. Minimum bør der linkes til fortsættelsen og til den før.

    SvarSlet